مزایای لحیم کاری سخت القایی
لحیم کاری سخت القائی(Induction Brazing) نسبت به سایر روش های حرارت دهی متداول مزایای زیادی دارد. برخی از آن ها عبارت است از:
1. حرارت دهی سریع
2. حرارت دهی قابل کنترل
3. حرارت دهی موضعی
4. سازگاری و یکپارچه سازی خط تولید
5. بهبود عمر نگهدارنده ها و سادگی ساخت آن ها
6. اتصالات لحیم کاری شده قابل تکرار و قابل اعماد
7. افزایش ایمنی
تغییر سریع در فرایند ساخت و تکرارپذیری در فرایند لحیم کاری سخت باعث شده است تا لحیم کاری سخت القایی یک گزینه جذاب در فرایندهای ساخت و اتصال دهی باشد.
حرارت دهی سریع
در مقایسه با لحیم کاری سخت شعله ای و لحیم کاری سخت کوره ای، زمان چرخه حرارت دهی القائی به طور قابل توجهی کوتاه تر است. کویل های حرارت دهی القایی با طراحی مناسب امکان لحیم کاری سخت سریع منطقه مورد نظر را فراهم کرده است. زمان چرخه لحیم کاری القائی به طور قابل توجهی کوتاه تر از لحیم کاری سخت کوره ای است. در لحیم کاری سخت کوره ای باید کل قطعه (مجموعه مونتاژ شده) تا دمای لحیم کاری سخت حرارت داده شود، در حالی که در لحیم کاری سخت القائی فقط فصل مشترک اتصال حرارت داده می شود، این باعث شده تا آلیاژ لحیم سخت جاری شود و با نیروی موئینگی درز اتصال را پُر کند. لحیم کاری سخت القائی متداول در هوا انجام می شود، البته فرایند القائی را می توان در اتمسفر کنترل شده (مثل نیتروژن یا آرگون) انجام داد تا میزان فلاکس موردنیاز کاهش یا حذف شود. سیستم حرارت دهی القائی قابلیت سازگاری با محیط خلأ را دارد، بنابراین، از لحیم کاری سخت القائی تحت خلا می توان در اتصال سالم قطعات استفاده کرد.
کنترل حرارت
قابلیت کنترل دمای فرایند از مزایای لحیم کاری سخت القائی نسبت به لحیم کاری سخت شعله ای است. در لحیم کاری سخت القائی قابلیت کنترل نرخ از %100-0 توان در 50 میلی ثانیوه و حرارت دهی یکنواخت با دقت و حرارت متمرکز بر قطعات برای رسیدن به پروفیل حرارتی داخلی دقیق امکان پذیر است.
حرارت دهی موضعی و انتخابی
در حرارت دهی القائی امکان اعمال حرارت به منطقه مورد نظر بدون حرارت دادن کل مجموعه مونتاژ وجود دارد. با حرارت دهی انتخابی مجموعه مونتاژ، تغییرات متالورژیکی کاهش می یابد، مثل بازپخت یا تاب کاری، همچنین هنگامی که کل مجموعه حرارت داده می شود، امکان اعوجاج قطعه وجود دارد. علاوه بر این، لحیم کاری سخت با مشعل یا شعله در هوا باعث اکسیداسیون، کندگی و رسوب کربن بر قطعات می شود که با حرارت دهی موضعی القائی کم می شود.
سازگاری و یکپارچه سازی خط تولید
تجهیزات حرارت دهی القائی در لحیم کاری سخت قابلیت شخصی سازی برای خط تولیدهای مختلف را دارد. سیستم های لحیم کاری سخت القائی را می توان برای کنترل دستی، غیرخودکار و تمام خودکار مجددا طراحی کرد. در کاربردهای تولید انبوه می توان از رُبات استفاده کرد.
افزایش عمر نگهدارنده و سادگی ساخت آن
صرف نظر از روش حرارت دهی، برای قرار دادن و تنظیم قطعات باید از نگهدارنده های ساده استفاده شود. هدف از نگهدارنده، حفظ ارایش مناسب حین حرارت دادن و سرد کردن است به نحوی که عمل موئینگی اتفاق بیفتد. در حرارت دهی موضعی عمر نگهدارنده بیشتر از نگهدارندهایی است که در کوره یا مشعل استفاده می شود. در فرایند القائی از نگهدارنده و قیدوبندهای ساده تر نسبت به لحیم کاری سخت کوره ای استفاده می شود.
اتصالات لحیم کاری شده قابل تکرار و قابل اعتماد
سیستم های لحیم کاری سخت القائی توانایی تولید اتصالات تمیز و آب بند را دارند. با فرض این که قطعه هموار و با دقت نسبت به القاء-گر قرار داده شود، میزان انرژی مصرف شده به قطعه کار بسیار دقیق و قابل کنترل است. سیستم های القائی را می توان برای زمان زیادی بدون استفاده در انبار قرار داد و هر زمان نیاز باشد از آن استفاده کرد. در مقایسه با لحیم کاری سخت شعله ای تغییرپذیری کمی دارد، زیرا در روش شعله ای، اُپراتورهای مختلف از روش های متفاوتی استفاده می کنند و مخلوط جریان گاز برای رسیدن به شعله مطلوب به روش های متفاوت تنظیم می شود.
افزایش ایمنی
برخلاف لحیم کاری سخت شعله ای، در لحیم کاری سخت القائی از شعله باز استفاده نمی شود. در لحیم کاری سخت شعله ای به گازهای سوختنی مثل اکسیژن/استیلن یا سایر گازهای کپسولی نیاز است. این گازها می سوزنند و خطرات انفجار همراه با آن وجود دارد. این کپسول های گاز به جابجایی و ابنارداری نیاز دارند. با حرارت دهی موضعی القائی، فقط فصل مشترک اتصال حرارت داده می شود. هر ماده مصرفی نزدیک به شعله می تواند مشتعل شده و باید از محل اتصال دهی دور شود.